آشپزی

آموزش طرز تهیه سرکه سیب

سرکه سیب نوعی سرکه خوش طعم و پر خاصیت است که اکثر افراد برای خوش طعم کردن سالاد و مواد غذایی دیگر از آن استفاده می‌کنند. شاید فکر کنید که همیشه باید این نوع سرکه را از فروشگاه‌ها خریداری کنید، اما جالب است بدانید که خودتان هم می‌توانید این سرکه را به آسانی درون منزل درست کنید.

برای این کار فقط کافی است کمی سیب سالم خریداری کرده و مطابق دستورالعمل سرکه سیب را تهیه کنید. سرکه سیب یک ماده مغذی، سالم، خوش طعم و تخمیر شده است که میزان فراوانی پروبیوتیک دارد. در ادامه مطلب به آموزش طرز تهیه سرکه سیب می‌پردازیم؛ برای درست کردن یک سرکه سیب خانگی و خوش طعم، ادامه مقاله را، در مجله ریونا از دست ندهید.

دلایل درست کردن سرکه سیب

دلایل درست کردن سرکه سیب

سرکه سیب ماده‌ای خوش طعم و پرخاصیت است و درست کردن آن در منزل، باعث می‌شود همیشه این ماده مفید را داشته باشید و از آن برای تهیه انواع سالاد، غذا و غیره استفاده نمایید. به طور کلی دلایل درست کردن سرکه سیب به شرح زیر هستند.

مقرون به صرفه بودن

هنگامی که سرکه سیب را در منزل درست کنید، می‌توانید با استفاده از ضایعات سیب یا سیب‌های ارزان سرکه تهیه کنید و نیازی به استفاده از سیب‌های گران قیمت بازار نیست. بنابراین در هزینه‌ها صرفه جویی خواهد شد و با بهره گیری از ارزان‌ ترین سیب‌ها یک ماده خوش طعم و مفید درست می‌کنید.

کاهش پیدا کردن ضایعات

با طرز تهیه سرکه سیب، به جای کمپوست کردن سیب‌ها، از آن‌ها برای درست کردن سرکه سیب استفاده خواهید کرد. غالبا افراد سیب‌هایی که کمی بیش از حد رسیده‌اند یا لکه دارند، را یا دور می‌ریزند یا کمپوست می کنند. اما باید بدانید که بهترین روش برای استفاده از این نوع سیب‌ها تهیه سرکه سیب است.

سلامتی بدن

یکی از مواد موجود در سرکه سیب، اسید استیک است. اسید استیک برای بدن فوایدی  دارد و و با تثبیت سطح گلوگز خون، باعث کاهش قند خون می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از سرکه سیب در افرادی که دیابت نوع ۲ دارند، مفید بوده و به کنترل قند خون کمک می‌کند. سرکه سیب دارای پروبیوتیک بوده و پزوبیوتیک برای سلامت معده و روده و هضم آسان غذا بسیار مفید است.

داشتن کاربردهای متنوع

از سرکه سیب می‌توان در موارد متعددی استفاده کرد. می‌توان با رقیق کردن این سرکه، از آن به عنوان یک ماده برای شستشوی مو استفاده کرد. سرکه سیب موجب متعادل کردن PH پوست سر شده و کوتیکول موها را بهبود می‌بخشد. همچنین بسیاری از خانم‌ها مانند یک تونر طبیعی از سرکه سیب استفاده کرده و پوست خود را پاک می‌کنند.

مواد لازم برای تهیه سرکه سیب

مواد لازم برای تهیه سرکه سیب

پیش از آشنایی با طرز تهیه سرکه سیب باید مواد لازم برای درست کردن این سرکه را آماده کنید. این مواد به شرح زیر هستند:

سیب

برای تهیه سرکه سیب، می‌توانید هم از سیب سالم و هم ضایعات سالم سیب استفاده کنید. باید بدانید که اگر از انواع مختلف سیب استفاده کنید، بهترین سرکه به دست خواهد آمد.

برای این کار، ترکیبی از سیب‌های سبز و زرد یا شیرین و ترش را مورد استفاده قرار دهید تا طعمی کامل و متعادل در سرکه ایجاد شود. بهتر است که دو سوم حجم سیب‌ها، انواع سیب شیرین و یک سوم آن، سیب ترش باشد.

آب

 برای تهیه سرکه سیب از آب جوشانده شده یا سایر آب‌هایی که درون آن‌ها کلر وجود ندارد، استفاده کنید.

شکر

می‌توان هر نوع شکری مانند شکر سفید و قهوه‌ای در تهیه سرکه سیب به کار برد.

بطری

پس از اینکه سرکه سیب را تهیه کردید، باید آن را درون بطری‌های پلاستیکی یا شیشه‌ای بریزید.

مطلب پیشنهادی: طرز تهیه سالاد سزار خانگی

آموزش طرز تهیه سرکه سیب

پس از آماده کردن مواد مورد نیاز، می‌توانید سرکه سیب را طبق دستورالعمل طرز تهیه سرکه سیب و به صورت زیر تهیه کنید:

در هنگام تهیه سرکه سیب، باید بطری را تا نیمه از سیب پر کنید. سپس در بقیه ظرف، مخلوطی از آب و شکر حل شده بریزید. در این ترکیب، نسبت شکر به آب باید به صورت ۱ قاشق غذاخوری شکر در هر فنجان آب باشد.

استفاده از شکر در طرز تهیه سرکه سیب لازم است و نباید حذف شود. بر روی سیب چند نوع باکتری مفید مثل لاکتوباسیلوس و استوباکتر وجود دارند. در این شرایط این باکتری‌ها به سرعت رشد کرده و زیاد می‌شوند.

این باکتری‌ها تحت برخی از واکنش‌های شیمیایی، تغییراتی به وجود می‌آورند و باعث تبدیل قند به الکل می‌شوند و سپس به تدریج الکل را به اسید استیک تبدیل می‌کنند. بنابراین، سرکه سیب قند بسیار کمی داشته الکل موجود در آن تقریباً صفر است.

مراحل تهیه سرکه سیب

مراحل تهیه سرکه سیب

برای تهیه سرکه سیب باید مراحل زیر را انجام دهید:

مرحله ۱: سیب‌ها را آماده کنید

اگر از قطعات سیب که از قبل آماده کرده‌اید یا فریز شده، استفاده می‌کنید، این مرحله بسیار آسان است و نیازی به آماده کردن سیب نخواهد بود نیست، اگر قطعات سیب یخ زده بودند، ابتدا باید بگذارید یخ آن کاملا ذوب شود. بهتر است قطعات سیب غیر منجمد را به مواد اضافه کنید تا باکتری‌های زنده سیب با آن ترکیب شود.

اگر از سیب سالم استفاده می‌کنید، باید ابتدا سیب‌ها را با آب شسته و آنها را کاملا خرد نمایید. برای تهیه سرکه سیب نیازی به دور ریختن پوست یا هسته سیب نیست و می‌توانید همراه با ضایعات سیب از آن‌ها استفاده کنید. تقریباً تا نصف بطری را با سیب پر کنید.

قبل از این کار مطمئن شوید که ظرف به خوبی تمیز شده و هیچگونه بقایای ماده دیگری در آن وجود ندارد، زیرا می‌تواند طعم دیگری در سرکه ایجاد کند.

مرحله ۲: اضافه کردن آب و شکر

پس از مرحله اول، زمان خیس شدن سیب‌ها و آغاز تغذیه باکتری‌ها فرا می‌رسد. در این مرحله باید آب جوشانده شده را با قرار دادن در دمای اتاق، ولرم کرده و سپس آب ولرم را بر روی سیب‌ها بریزید، به طوری که ظرف کاملاً پر از آب شود.

با دانستن حجم آب می‌توانید میزان قند مناسب را برای اضافه کردن به آن در نظر بگیرید. سپس ترکیب را آن‌قدر به هم بزنید تا تمام شکر در آب حل شود. بهتر است در این مرحله چند قاشق سرکه سیب قدیمی، به ترکیب سرکه جدید اضافه کنید. این مرحله چندان ضروری نیست اما موجب جلویری از تشکیل کپک می‌شود.

مرحله ۳:  تخمیر شدن ترکیب

پس از ترکیب کردن مواد ذکر شده، روی بطری را با یک وسیله قابل تنفس مثل حوله بدون پرز یا فیلتر قهوه پوشش دهید. در صورت امکان بطری را در مکانی که دمای آن بین ۷۰ تا ۷۵ درجه فارنهایت باشد، قرار دهید. این محدوده دمایی موجب تخمیر خواهد شد. همچنین بطری را باید در یک محل تاریک نگهداری کنید.

در دو هفته اول، پس از قرار دادن بطری در محل مناسب، سیب‌ها را هر روز به هم بزنید. هدف این است که سیب ها ته نشین نشوند و سیب‌های بالایی به طور مرتب با سیب‌های پایینی جای خود را عوض کنند. هم زدن به موقع سیب‌ها مانع از ایجاد کپک می شود.

در این مدت خواهید دید که بیشتر سیب‌ها قهوه‌ای می‌شوند و به تدریج مایع کدر خواهد شد. همچنین بر روی ترکیب، حباب‌های کوچک ظاهر می‌شوند. لایه‌ای از رسوبات به رنگ مایل به سفید یا مایل به زرد هم در قسمت پایینی ظرف جمع می‌شوند. این نشانه‌ها طبیعی و خوب هستند.

مرحله ۴: گذاشتن سیب‌ها در صافی

پس از اینکه دو هفته به طور مرتب و هر روز ترکیب را هم زدید، باید سیب‌ها را از صافی عبور دهید تا از مایع جدا شوند. برای انجام این کار در طرز تهیه سرکه سیب، باید از یک صافی مشبک استفاده کرده و محتویات ترکیب را از آن رد کنید.

سیب‌هایی که در انتها درون صافی باقی می‌مانند، می‌توانند کمپوست شوند. مایع رد شده از صافی را به یک بطری تمیز برگردانید.

مرحله ۵: ادامه دادن تخمیر

در این مرحله باید مایع به دست آمده را یک ماه یا بیشتر در محلی معتدل و تاریک قرار دهید. در این مدت باکتری‌ها همچنان تلاش می‌کنند تا میزان بیشتری قند یا الکل را به اسید استیک تبدیل کنند و سرکه ایجاد شود.

معمولا باید حدود ۲ تا ۳ ماه دیگر، سرکه سیب را در محل تاریک و معتدل قرار داد تا قابل مصرف شود. با گذشت یک ماه می‌توانید مزه سرکه را امتحان کرده و اگر طعم سرکه مورد علاقه شما نبود، بگذارید تا مدت زمان بیشتری تخمیر شود.

مرحله ۶: استفاده کردن از سرکه سیب

پس از اینکه تخمیر کامل شد، سرکه سیب را به درون بطری‌های جدید انتقال دهید. برای نگهداری از سرکه سیب خانگی نیازی به نگهداری درون یخچال وجود ندارد.

اما بهتر است سرکه سیب خانگی را در محلی نسبتاً خنک و تاریک قرار دهید. این سرکه می‌تواند در دمای اتاق تا 5 سال قابل استفاده و ماندگار باشد. با این حال، دقت داشته باشید که به مرور زمان کفیت و طعم سرکه ضعیف خواهد شد.

جمع بندی و سوالات متداول

سرکه سیب چگونه تولید می‌شود؟

سرکه سیب تحت فرایند تخمیر از موادی مثل سیب، آب جوشانده شده و شکر به دست می‌آید. در این فرایند باکتری‌های مفید موجود بر روی سطح سیب باعث تبدیل قند به اسید استیک می‌شوند.

خواص سرکه سیب چیست؟

از خواص سرکه سیب می‌توان به کاهش فشار خون، کنترل قند خون، افزایش احساس سیری و کاهش وزن، پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سکته قلبی، جلوگیری از پوکی استخوان، کاهش سوزش معده، بهبود عضم و گوارش، تنظیم pH بدن و ... اشاره کرد.

در این مطلب با بهترین طرز تهیه سرکه سیب آشنا شدید و طرز درست کردن این سرکه خوش طعم و پر خاصیت برای شما شرح داده شد. اکنون می‌توانید در منزل و با اندک هزینه‌ای این سرکه را تهیه کنید و از مصرف آن لذت ببرید. برای اینکه سرکه شما کیفیتی عالی داشته باشد، بهتر است تمامی مراحل کار را به دقت انجام دهید.

باید بدانید که در هر زمانی از سال که بخواهید، می‌توانید یک سرکه سیب باکیفیت تهیه کنید و از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید. این سرکه برای طعم دادن به انواع سالاد و یا کاربردهای زیبایی قابل استفاده خواهد بود.

5/5 - (1 امتیاز)
مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا