حقوقی

سریعترین راه وصول سفته چیست؟

سفته در واقع یکی از اوراق تجاری است که خیلی از افراد به عنوان ضمانت برای پیش بردن کار خود از آن استفاده می‌کنند. قوانین سفته و چک با هم تفاوت دارند.

ممکن است خیلی از افرادی که از آن استفاده می‌کنند و یا حتی به عنوان ضمانت آن را دریافت می‌کند، از قوانین آن اطلاع نداشته باشند. نداشتن اطلاعات کافی درباره قوانین مربوط به سفته و همینطور عدم آگاهی درباره سریعترین راه وصول سفته، باعث بروز مشکلات زیادی برای فرد می‌شود؛ حتی ممکن است منجر به شکایت و تشکیل پرونده حقوقی شود.

در این مقاله از ریونا قصد داریم درباره سریعترین راه وصول سفته توضیح دهیم؛ پس با ما همراه باشید.

معرفی روش های وصول سفته

برای وصول سفته، نیازی به مراجعه بانک نیست. فردی که سفته را در دست دارد، باید از صادرکننده سفته بخواهد آن را وصول کند. در صورتی که فرد صادرکننده از پرداخت مبلغ آن خودداری کند، دارنده سفته می‌تواند به مراجع قضایی مراجعه کرده و دادخواست خود را مطرح کند.

اگر مبلغ سفته از میزانی که در مراجع قضایی تعیین شده است، کمتر باشد، دارنده آن می‌تواند از طریق شورای حل اختلاف محل زندگی خود نسبت به وصول آن اقدام کند. در غیر اینصورت باید به دادگاه حقوقی محل اقامت خود مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت کند.

روش های وصول هفته کدام است؟

مراحل وصول سفته به چه شکل است؟

فردی که سفته را در دست دارد، از زمان تاریخ سررسید سفته تا 10 روز، فرصت دارد تا واخواست خود را در خصوص دریافت پول ارائه نماید. واخواست در واقع همان اعتراض دارنده سفته است که علیه صادرکننده سفته تنظیم می‌شود.

برگه‌های واخواست توسط وزارت دادگستری تهیه می‌شود و فرد دارنده سفته، برای ثبت شکایت باید آن را پر کرده و تحویل دهد. برگه‌های واخواست شامل سه نسخه هستند که یکی از آن‌ها تحویل فرد دارنده سفته می‌شود؛ دومی توسط مامور ابلاغ تحویل فرد صادر کننده شده و سومی هم در بایگانی دادگاه باقی می‌ماند.

در صورتی که فرد دارنده سفته، واخواست تهیه نکند، سفته در حد یک رسید عادی محسوب می‌شود و دعوای ناشب از آن، یک دعوای مدنی به شمار می‌رود.

مطلب پیشنهادی: دادگاه خانواده

بعد از اینکه واخواست تنظیم شد، دارنده سفته باید در طول مدت یکسال دادخواستی به دادگاه ارائه دهد مبنی بر وصول سفته. اگر پس از گذشت 10 روز از زمان سررسید سفته، واخواست تنظیم شده باشد و در طول یکسال بعد از آن هم، دادخواست به دادگاه ارائه شده باشد ولی فرد صادر کننده سفته مبلغی پرداخت نکرده باشد، در این صورت فرد دارنده سفته می‌تواند نسبت به توقیف اموال صادر کننده اقدام کند.

معمولاً دو درصد مبلغ ثبت شده در سفته، به عنوان هزینه واخواست به مراجع قضایی پرداخت می‌شود.

ممکن است خیلی از افراد این سوال برایشان پیش بیاید که آیا سفته حکم جلب دارد؟ در واقع سفته یک دعوای کیفری نیست بلکه دعوای حقوقی است؛ در صورتی که فرد صادرکننده سفته طی یک سال بعد از زمان سررسید آن، مبلغ را پرداخت نکند، فرد دارنده سفته می‌تواند حکم جلب صادر کننده را بگیرد.

مراحل وصول سفته به چه شکل است؟

سریعترین راه وصول سفته کدام است؟

سریعترین راه وصول سفته، همان توضیحاتی است که در بالا گفته شد. یعنی فرد دارنده تا 10 روز بعد از تاریخ سررسید سفته واخواست خود را ارائه دهد؛ نهایتاً تا یک سال بعد از آن هم شکایت خود را ثبت نماید، می‌تواند نسبت به حکم جلب و یا توقیف اموال صادر کننده سفته اقدام کند.

می‌توان گفت مهم‌ترین نکته در وصول سفته، توجه به تاریخ سر رسید آن است. اگر به تاریخ توجه نشود نمی‌توان انتظار داشت در سریع‌ ترین زمان ممکن سفته را وصول کرد.

مطلب پیشنهادی: میزان نقفه زن خانه دار

جمع بندی و سوالات متداول

سفته حکم جلب و زندان دارد؟

سفته مانند چک حکم جلب ندارد، ولی در صورت محکومیت به پرداخت کردن مبلغ سفته و پرداخت نکردن آن، می‌توان حکم جلب را گرفت.

چگونه می‌توانیم سفته را اجرا بگذاریم؟

از طریق اداره واخواست دادگستری، به مدت ۱۰ روز از تاریخ سر رسید باید اقدام کنید و سپس دادخواست دهید.

در این مقاله سریعترین راه وصول سفته را آموختیم و مراحل هر کدام را ذکر کردیم. در مواقعی که فرد صادر کننده سفته، از پرداخت مبلغ آن در موقع مقرر امتناع کند، فرد دارنده سفته می‌تواند با رعایت اصولی، در نزدیک ترین تاریخ ممکن سفته خود را وصول نماید.

در قانون ما مجازات خاصی برای پرداخت نکردن سفته وجود ندارد؛ اما فردی که سفته را در دست دارد می‌تواند با رعایت اصولی که در بالا گفته شد نسبت به گرفتن حکم جلب و یا توقیف اموال فرد صادرکننده سفته اقدام کند.

هزینه شکایت در خصوص سفته، معمولا برای مبالغ بیش از 20 میلیون تومان حدود 5.5 درصد مبلغ سفته است که 2 درصد آن مربوط به هزینه واخواست و 3.5 درصد آن هم برای دادرسی در محاکم عومی کنار گذاشته می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا