حقوقی

برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟

یکی از مشکلات زندگی مشترک، ایجاد اختلافات و مشکلات بین زوجین است. بعضی از این مشکلات از طریق مراجعه به مشاوره خانواده و انجام راهکارهای ارائه شده توسط مشاوران برطرف می‌شوند. اما میان برخی زوجین مشکلات اساسی‌تر ایجاد می‌شود و در نهایت نمی‌توانند به درک مشترک و تفاهم برسند، در نتیجه تصمیم به طلاق می‌گیرند و برای جدایی اقدام می‌کنند.

در این مواقع سوالی که برای افراد ایجاد می‌شود، این است که برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟ برای اینکه از مراحل درخواست طلاق و اقداماتی که باید در این خصوص انجام گیرد، اگاه شوید، این مقاله را، در مجله ریونا تا انتها مطالعه نمایید.

اولین قدم برای طلاق چیست؟

اولین قدم موثر برای شروع فرایند طلاق، مراجعه به مشاوره حقوقی است. از آنجایی که همه افراد به روند اداری و قضایی طلاق اشراف ندارند، ممکن است به علت عدم آگاهی در دفاع از حق و حقوق خود با مشکل مواجه شوند.

بنابراین پیش از هر اقدامی برای طلاق باید به مشاوران حقوقی مراجعه کرد. این مشاوران حقوقی به طور تخصصی در مورد پرونده‌های طلاق فعالیت دارند. هر کدام از زوج‌ها در هنگام جدایی و طلاق، از حق و حقوقی برخوردارند که می‌توان با استفاده از مشاوره حقوقی و راهنمایی بهترین وکیل طلاق تهران ، از آن‌ها آگاه شوند.

برای درخواست طلاق به کجا باید مراجعه کنیم؟

برای درخواست طلاق به کجا باید مراجعه کنیم؟

در خصوص پاسخ به این سوال که برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟ می‌توان گفت که پس از مشورت زوجین با افراد خبره و با تجربه در زمینه طلاق و مشاوران حقوقی، باید از وکلایی که در زمینه پیگیری روند حقوقی پرونده طلاق تجربه دارند، استفاده کنند.

بنابراین زوجین اگر قصد طلاق به صورت یک طرفه یا توافقی دارند، در ابتدا باید به سامانه‌ای تحت عنوان سامانه تصمیم برای طلاق مراجعه کرده و با پر کردن فرم و وارد کردن مشخصات زوجین ثبت نام کنند. پس از اینکه زوجین در این سامانه ثبت نام کردند، برای آن‌ها یک سری جلسات مشاوره و غربالگری مشخص می‌کنند که در صورت انجام این جلسات روند دادرسی طلاق ادامه پیدا می‌کند. پس از این جلسات مشاوره و غربالگری، اگر نتیجه عدم سازش طرفین باشد، رای عدم سازش دریافت می‌کنند.

مطلب پیشنهادی: آیا امکان گرفتن طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی وجود دارد؟

پس از دریافت رای عدم سازش، زوجین باید اقدام به تنظیم دادخواست طلاق کنند و برای این کار لازم است به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنند. پس از اینکه دادخواست طلاق تنظیم شد، از طریق دفاتر خدمات قضایی، زمان دقیقی که زوجین باید در شعبه رسیدگی کننده دادگاه خانواده حضور پیدا کنند، مشخص می‌شود.

پس از آن در تاریخ مشخص شده، زوجین به دادگاه خانواده مراجعه کرده و در ارتباط با درخواست طلاق خود، دلایل و شواهد کافی را  به دادگاه شعبه رسیدگی کننده ارائه می‌دهند. در نهایت پس از اینکه مرجع قضایی رسیدگی کننده پرونده و ادله طرفین را بررسی کرد، رای طلاق را صادر می‌کند.

پس از اینکه رای طلاق از سمت شعبه رسیدگی کننده دادگاه خانواده زوجین صادر شد، زوجین می‌توانند همراه با حکم طلاق به دفاتر مربوطه مراجعه کرده و صیغه طلاق را با انجام روند اداری آن جاری ‌کنند.

مدارک لازم برای طلاق گرفتن چیست؟

مدارک لازم برای طلاق گرفتن چیست؟

پس از آگاهی از اینکه برای درخواست طلاق باید کجا رفت، باید در مورد مدارک لازم برای طلاق نیز اطلاعات لازم را داشته باشید تا بتوانید تمام مدارک را تکمیل کرده و به مشکل برنخورید. از مدارک لازم برای طلاق می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مدارک هویتی زوجه

یکی از مدارکی که باید در هنگام طلاق ارائه داد، مدارک هویتی زوجه به همراه مدارکی است که از هر نظر ثابت کننده ادعای وی باشد که حق طلاق با او است. زوجه باید هر گونه مدرک و سندی که ضمیمه دادخواست طلاق کرده، در قسمت دلایل و ضمائم دادخواست قید کند.

همچنین فردی که خواهان دعوا است، باید مدارک هویتی شامل کارت ملی و شناسنامه خود را به دادخواست ضمیمه نموده و برای رسیدگی به درخواست طلاق به دادگاه ارسال کند. وجود این مدارک هویتی هم در مرحله دادگاه و هم در مرحله ثبت محضر الزامی است. در واقع علاوه بر ارائه این مدارک به دادگاه، زوجه باید این مدارک هویتی را به سردفتر برای ثبت محضری طلاق هم ارائه دهد.

مطلب پیشنهادی: عده طلاق چیست؟

عقدنامه ازدواج

دومین مدرکی که زوجین باید در هنگام طلاق، به دادگاه و مراکز لازم ارائه دهند، عقد نامه ازدواج است. ارائه سند ازدواج به دعاوی طلاق از این نظر ضروری است که باید با این سند بتوان رابطه زوجیت رسمی بین زن و مرد را ثابت کرد.

ارائه سند ازدواج هم در هنگام حضور در دادگاه و هم در زمان ثبت محضری طلاق الزامی است. برای این کار لازم است که اصل سند نکاحیه به دادخواست ضمیمه ‌شود. در صورتی که اصل سند، مفقود شده باشد، می‌توان رونوشت سند ازدواج را ارائه داد. اگر سند ازدواج را گم کرده باشید، کافی است برای دریافت رونوشت عقدنامه به همان محضری که در آن ثبت طلاق انجام شده، مراجعه شده و برای کپی سند ازدواج درخواست شود.

وکالت نامه محضری طلاق

چنان‌ چه شوهر به زن خود وکالت نامه محضری طلاق داده باشد و زوجه با این وکالت نامه، برای درخواست طلاق اقدام کرده باشد، باید این مدرک را در جهت رسیدگی به پرونده طلاق در دادگاه ارائه دهد. این وکالت نامه باید حتما محضری باشد و در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شده باشد.

وجود این وکالت نامه تنها وقتی الزامی است که زوجه با استناد به وکالت نامه تقاضای طلاق کرده باشد. در این صورت زوجه باید وکالت نامه رسمی را همراه با سایر مدارک مورد نیاز به دادخواست ضمیمه کند. این وکالت نامه فقط در صورتی اعتبار دارد که در هنگام تنظیم به شکل وکالت بلاعزل تنظیم شده باشد.

وکالت نامه وکیل

اگر زوجه برای طلاق، وکیل گرفته باشد، باید وکالت نامه وکیل را هم به همراه سایر مدارک و اسناد، به دادخواست طلاق ضمیمه کند.

مدارک مرتبط با نتایج مشاوره طلاق

پس از اینکه زوجین برای مشاوره طلاق مراجعه می‌کنند، نتیجه این مشاوره باید ضمیمه دادخواست طلاق شده و در بخش دلایل و ضمائم قید شود. پیش از ثیت طلاق، باید نتیجه مشاوره به صورت گواهی عدم امکان انصراف از طلاق صادر شده و به برگه دادخواست طلاق ضمیمه شود.

چنان چه زوجه از شرکت در جلسات مشاوره طلاق سر باز بزند، و به تبع آن نیز گواهی هم صادر نخواهد شد. در چنین شرایطی، دادگاه با ارائه معرفی نامه به فرد، او را به شرکت در مراکز مشاوره خانواده ارجاع خواهد داد.

مطلب پیشنهادی: بهترین راه فرار از پرداخت مهریه

گواهی عدم بارداری زوجه

از دیگر مدارک مهم و مورد نیاز در طلاق که باید از طرف زن به دادگاه ارائه شود، گواهی عدم بارداری است. البته در هنگام  مراجعه به محضر برای ثبت طلاق، این گواخی باید ارائه شود و جزو مدارک الزامی در هنگام ارائه دخواست طلاق محسوب نمی‌شود.

چنان ‌چه نتیجه آزمایش بارداری، منفی بوده و زن باردار نباشد، دیگر مانعی برای ثبت رسمی طلاق وجود نخواهد داشت و بلافاصله بعد از طی مراحل اداری و قانونی، در محضر ثبت طلاق صورت خواهد گرفت.

گواهی پزشکی قانونی

از دیگر مدارک مهم برای درخواست طلاق، گواهی پزشکی قانونی است. ابن امر به ویژه اگر طلاق از سمت زوجه مطرح شده باشد، اهمیت بالایی دارد. چنان چه زوجه به دلیل مورد ضرب و شتم قرار گرفتن از سمت همسر، درخواست طلاق داده است، ضروری است که به پزشکی قانونی مراجعه کرده و در این زمینه گواهی پزشکی قانونی مرتبط با مورد ضرب و شتم را دریافت نموده تا به مراجع لازم ارائه دهد.

رسیدگی به دعوای طلاق چگونه است؟

رسیدگی به دعوای طلاق چگونه است؟

برای رسیدگی به دعوای طلاق باید به دادگاه خانواده مراجعه کرد. این امر توسط قاضی و با توجه به قوانینی مانند قانون مدنی و قانون حمایت خانواده صورت می‌گیرد و تمامی ابلاغیه‌ها به شکل الکترونیکی برای زوجین  ارسال می شود. پس از دریافت ابلاغیه ها زوجین باید در تاریخ و زمان مشخص شده در دادگاه حضور پیدا کنند.

همچنین هر یک از طرفین که برای درخواست طلاق اقدام کرده است و نیززوج دیگر، باید طبق اصول کلی ناظر بر حضور در دادگاه طلاق رفتار کرده و دفاعیات خوبی از خود ارائه دهد. البته باید گفت که حضور در جلسات رسیدگی به دعوای طلاق، همیشه الزامی نیست و گاهی خوانده دعوای طلاق می‌تواند در جلسات دادرسی شرکت نکند و در این موارد ممکن است حکم به صورت غیابی صادر شودو در واقع طلاق غیابی باشد.

جمع بندی و سوالات متداول

برای طلاق باید به کجا مراجعه کرد؟

رسیدگی به دادخواست طلاق در دادگاه خانواده صورت می‌گیرد. اما برای طلاق، در ابتدا باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق را ارائه داد. همچننی قبل از این پروسه ابتدا باید با مشاوران حقوقی مشورت کرد.

2- انجام مراحل طلاق به چه شکلی صورت می‌گیرد؟

مراحل انجام طلاق با ثبت نام در سامانه تصمیم طلاق آغاز شده و پس از آن باید در جلسات مشاوره شرکت کرد. سپس دادخواست طلاق را ثبت کرده و در فرایند دادرسی دادگاه شرکت کرد. در نهایت ثبت طلاق در محضر صورت می‌گیرد.

برخی از مشکلاتی که بین زوجین ایجاد می‌شود قابل رفع بوده و برخی دیگر نیز ممکن است قابل حل و فصل نباشند. در چنین شرایطی زوجین تصمیم به طلاق می‌گیرند. اما یکی از دغدغه‌های آن‌ها رد هنگام طلاق این است که برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟ ما در این مقاله به این سوال به طور جامع پاسخ دادیم.

همچنین راجع به مدارکی که باید در هنگام طلاق به مراجع قضایی ارائه دهید، اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دادیم. همچنین فرایند قانونی از زمان درخواست طلاق تا ثبت طلاق در محضر را بررسی کردیم. امیدوارم این مطلب برای شما راهگشا باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا