حقوقی

سریعترین روش گرفتن حکم تخلیه در سال ۱۴۰۳

حکم تخلیه یک فرآیند قانونی می‌باشد که، در برخی از موارد، مالکان به دنبال اجرای سریع آن هستند. پیدا کردن سریع ‌ترین راه گرفتن حکم تخلیه نیز، به مالکان می‌تواند کمک کند تا، در کوتاه ‌ترین زمان ممکن، ملک خود را بتوانند بازگردانند.

در این نوشتار به بررسی راهکارهایی که به مالکان می‌تواند کمک کند تا، در فرآیند حکم تخلیه مستاجر سریع‌تر پیش بروند و با موفقیت انجام شود نیز، خواهیم پرداخت. در این مقاله از شرایط گرفتن حکم تخلیه ملک، تا تهیه کردن اسناد و مدارک، بررسی خواهیم کرد تا مالکان در سریع‌ترین زمان ممکن، بتوانند به هدف خود برسند.

پس تا پایان این مقاله با ما در مجله ریونا همراه باشید تا، با سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه و تحویل دادن ملک خود، از طریق مراحل قانونی نیز آشنا شوید. پس از مطالعه کردن این مقاله در صورت نیاز به مشاوره با بهترین وکیل ملکی در تهران دستور تخلیه گروه حقوقی، ارتباط برقرار کنید و مشورت کنید.

قوانین تخلیه کردن ملک

در قوانین تخلیه ملک، مجموعه‌‌ای از قوانین و مقررات حقوقی می‌باشند که، درباره‌ی روابط مستاجر و مالک نیز، در زمینه اجاره ملک تنظیم شده ‌است. این قوانین شامل مفاد و ضوابطی هستند که، برای حفظ کردن حقوق طرفین و تعیین کردن شرایط تخلیه مستاجران از ملک، ارائه راهکارهای قانونی در جهت حل اختلافات میان دو طرف، تعیین شده است.

قوانین تخلیه ملک برای ایجاد کردن تعادل و عدالت در میان روابط مالک و مستاجر نیز، مورد استفاده قرار می‌گیرد و به تناسب با قوانین و ضوابط حقوقی در هر کشوری، تفاوتی ممکن است که داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر و دقیق تر و بررسی حالت‌های خاص، باید به متخصصان حقوقی مراجعه کنید تا، در راستای قوانین معتبر و مربوطه نیز عمل کنید.

قوانین تخلیه کردن ملک

شرایط حکم تخلیه فوری گرفتن

شرایط سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه مستاجر شامل موارد زیر می‌باشد که هرکدام باعث گرفتن حکم تخلیه فوری می‌باشند:

  • اجاره نامه باید مدت زمان مشخصی را داشته باشد.
  • اجاره نامه در 2 نسخه باید تنظیم شده باشد.
  • هر دو نسخه اجاره نامه، باید به امضاء مالک و مستاجر رسیده باشد.
  • هر دو نسخه اجاره نامه باید به امضاء 2 نفر حداقل شاهد رسیده باشد.
  • مدت زمان اجاره، باید به پایان رسیده باشد.
  • پرداخت کردن هزینه ودیعه به مستاجر یا در حساب دادگاه توزیع شده باشد.
  • مالک باید احراز مالکیت یا ذی‌نفع بودن خود را ثابت کند.
  • در صورتی که شرایط مذکور موجود نباشد، امکان صدور کردن دستور تخلیه فوری ملک وجود نخواهد داشت.

مطلب پیشنهادی: نفقه زن شاغل

مراحل حکم تخلیه گرفتن و نحوه ی اقدام کردن آن

برای درخواست دادن حکم تخلیه، در ابتدا باید دادخواست یا درخواست تخلیه را، از طریق مراکز خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنید. در صورتی که دعوا مربوط به اموال عمومی و دولتی نباشد، شورای حل اختلاف مسئول بررسی آن می‌باشد.

اگر به تخلیه فوری نیازی نداشته باشد، قاضی شورای حل اختلاف بعد از فرا رسیدن زمان رسیدگی دادخواست، حکم تخلیه را صادر می‌کند. پس از قطعی شدن حکم، اجرا کردن آن، از طریق مامور کلانتری صورت خواهد گرفت.

در صورتی که تمامی اصول قانون رعایت شده باشد، دستور تخلیه صادر ‌شده و به مستاجر ابلاغ داده می‌‌شود. مستاجر به مدت 3 روز وقت دارد تا، جهت تخلیه کردن اقدام کند.

اگر مستاجری به هر دلیل، امکان تخلیه کردن نداشته باشد، این اجازه را دارد تا یکبار تقاضای مهلت کند، تا مقام قضایی به او یک مهلت یک ماهه‌ دهد.

مراحل حکم تخلیه گرفتن و نحوه ی اقدام کردن آن

سریع ترین راه دریافت حکم تخلیه

یکی از روش‌های سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه این می‌باشد که، در ابتدا مدارک شناسایی لازم و اجاره ‌نامه مستاجر را تهیه نمائید. سپس دادخواست صدور حکم تخلیه خود را، می‌توانید در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنید. پس از ثبت دادخواست، به شورای حل اختلاف ارجاع داده می‌شوید.

شرایطی که برای سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه لازم می‌باشد که اجرا کنید، به شرح زیر می باشد:

  • مستاجر، ملک را به فرد دیگری انتقال داده باشد.
  • ملک، نیازی به تعمیرات اساسی داشته و مستاجر حاضر به تخلیه کردن نباشد.
  • مستاجر برخلاف تمهیدات خود عمل کند.
  • مستاجر به مدت 3 ماه، اجاره خود را نپردازد.
  • مستاجر قوانین موجود درباره‌ی ملک اجاره داده شده را نقض نماید.
  • مستاجر از ملک، استفاده‌ی نامشروعی داشته باشد.

ارائه و اثبات کردن موارد ذکر شده، شامل سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه محسوب می‌شوند.

مطلب پیشنهادی: نفقه زن قهر کرده

گرفتن حکم تخلیه فوری

در مواردی که مدت قرارداد اجاره هنوز تمام نشده باشد، صدور کردن دستور تخلیه فوری، فقط از طریق دادگاه امکان ‌پذیرمی‌باشد. بنابراین مالک برای تخلیه کردن، قبل از موعد قرارداد باید از طریق دادگاه، جهت فسخ کردن قرارداد و صدور کردن حکم تخلیه درخواست دهد.

در چنین حالتی، معمولاً به زمان بیشتری نیازمند خواهید بود، که در برخی از مواقع نیز، بیشتر از 6 ماه زمان، ممکن است که لازم باشد.

زمان گرفتن حکم تخلیه

برای تخلیه ملک، باید حتماً یکی از 4 شرط زیر را برقرار کنید تا بتوانید حکم تخلیه را دریافت کنید:

  1. ماندن مستاجر در ملک و عدم تخلیه کردن آن، در شرایطی که هنگام اجاره در قرارداد اجاره‌ نامه به پایان رسیده باشد.
  2. 3 ماه از زمان پرداخت اجاره خانه گذشته باشد و مستاجر هیچگونه مبلغی را، به مالک نپرداخته باشد.
  3. استفاده کردن غیر مشروع از ملک اجاره شده توسط مستاجر.
  4. انتقال دادن ملک اجاره شده، به یک فرد دیگر توسط مستاجر.

در صورتی که یکی از شرایط گفته شده برقرار شد، مالک جهت تحویل گرفتن ملک خود، می‌تواند اقدام کند.

گرفتن حکم تخلیه فوری

نحوه توقف کردن حکم تخلیه

این اقدام شامل ارائه کردن ادعاهایی مانند، تمدید کردن قرارداد اجاره ‌نامه، اثبات کردن جعلی بودن سند درخواست تخلیه و یا درخواست دادرسی فوری، در جهت بررسی کردن ادعاها و توقف اجرای حکم باشد. اقدام به توقف حکم تخلیه در صورتی پذیرفته می‌شود که، مستاجر باعث تعلیق اجرای حکم تخلیه و ارائه کردن فرصت‌های بیشتری به مستاجر برای دفاع و مذاکره خواهد شد.

جهت صدور حکم تخلیه املاک، مهلت اجاره دادن ملک، حتماً باید تمام شده باشد. در غیر این صورت، دستور تخلیه کردن باطل خواهد شد. هنگامی که قرارداد اجاره نامه مطابق با توافق طرفین تمدید شده باشد، دستور تخلیه متوقف خواهد شد.

البته بر عهده مدعی می‌باشد که، تمدید اجاره ‌نامه را اثبات کند. در حالتی که اثبات تمدید اجاره ‌نامه در دادگاه رد بشود، دستور تخلیه که قبل از پایان زمان اجاره صادر شده باشد، قابل ابطال می‌باشد.

مطلب پیشنهادی: سریعترین راه وصول سفته

تفاوت دستور تخلیه ملک و حکم تخلیه ملک

دستور تخلیه ملک و حکم تخلیه ملک 2 مفهوم متفاوتی در فرآیند تخلیه ملک را مشخص می‌نماید. دستور تخلیه ملک، فرمانی است که توسط شورای حل اختلاف محل، برای مستاجر صدور می‌شود و به او یک مهلت مشخصی داده می شود تا، ملک را تخلیه نماید.

این دستور در مواقعی می‌تواند صادر شود که، مستاجر جهت تخلیه کردن ملک تاخیر داشته باشد و یا شرایط خاصی به وجود آمده است، اما حکم تخلیه ملک یک تصمیم قطعی دادگاه می‌باشد که، پس از رسیدگی شدن به ادعاها و شواهد موجود، به صورت قانونی صادر می‌شود و مستاجر باید ملک را تخلیه کند.

تفاوت دستور تخلیه ملک و حکم تخلیه ملک

مدارک لازم جهت صدور حکم تخلیه املاک

مدارک مورد نیازی که، برای صادر شدن حکم تخلیه ملک لازم می‌باشند شامل عبارات زیر هستند:

  • داشتن برگ دادخواست
  • سند مالکیت یا داشتن قولنامه
  • تحویل اصل قرارداد اجاره
  • همراه داشتن مدارک هویتی مالک

مطلب پیشنهادی: قانون جدید تعویض پلاک و سند

مدت زمان دریافت حکم تخلیه

مدت زمان مورد نیاز برای گرفتن حکم تخلیه نیز، می‌تواند متفاوت باشد. پس از درخواست کردن مالک، زمان جلسه دادرسی تعیین می‌شود و در این جلسه، مستاجر را احضار می‌کنند. در جلسه دادرسی، قاضی تصمیم می‌گیرد که، حکم تخلیه را صادر‌ کند. اغلب اجرای حکم تخلیه، با کمک وکیل ملکی در طی مدت 1 ماه انجام می‌‌شود.

جمع بندی و سوالات متداول

آیا تخلیه فوری ملک تجاری هم، می‌تواند امکان پذیر باشد؟

بله، تخلیه فوری ملک تجاری هم امکانپذیر است. در صورتی که، مستاجر ملک تجاری قوانین و مقررات ذکر شده در این مطلب را رعایت نکند، از طریق سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه می‌تواند، ملک خود را تحویل بگیرد.

حکم تخلیه کردن منزل خریداری شده، به چه صورت می‌باشد؟

اگر ملکی که مستاجر در آن سکونت دارد، فروخته بشود، امکان اقامت داشتن برای مستاجر تا پایان زمان قرارداد وجود خواهد داشت. بنابراین خریدار یا مالک جدید نیز، پیش از اتمام موعد قرارداد، ملک خود را، می‌تواند تحویل بگیرد.

در این مقاله شما را با سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه آشنا کردیم. بنابراین با توجه به مواردی که گفته شد، اکنون شما از طریق سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه می‌توانید، ملک خود را به صورت کاملاً قانونی تحویل بگیرید.

جهت گرفتن حکم تخلیه فوری، مالک باید از طریق دادگاه و یا شورای حل اختلاف درخواست خود را ثبت نماید. درخواست باید مطابق با شرایط لازم و طبق قوانین مربوطه انجام شود. پس از بررسی در دادگاه (شورا)، در صورت صدور کردن حکم تخلیه، مستاجر باید در مدت زمان معینی که مشخص شده، ملک را تخلیه کند.

این روند سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه نیز، محسوب می‌شود. بنابراین جهت دریافت حکم تخلیه ملک خود، از طریق قانونی و با رعایت کردن نکات گفته شده در این مقاله، در سریعترین زمان ممکن می‌توانید ملک خود را تحویل بگیرید

5/5 - (1 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا